Hvor mange lånetyper fins det?

Forbrukslån og rente

Rente

Det finnes mange forskjellige låntyper. Bankene selger lån som et produkt til deg som trenger det eller som ønsker å ta opp et lån. Det er ikke nødvendigvis slik at lån er et gode. Dette kom nylig frem som et godt eksempel ved at en kvinne saksøkte sin bank for og ikke ha gitt henne en god nok rente, en rente hun var kvalifisert for. Saken gjaldt en 34 år gammel kvinne som hadde søkt sin bank om et boliglån. Banken ga henne en rente på ca. 2,5%. Etter mange måneder søker kvinnen banken om å få en lavere rente. Det viser seg at kvinnen var kvalifisert på grunn av sin alder for bankens laveste rente.

Kvinnen får derfor redusert sin rente automatisk, og som et resultat av dette ønsker kvinnen penger tilbake for det hun har betalt for mye. Banken ønsker ikke å gi pengene tilbake og kvinner saksøker banken. Banken vinner da retten sa at det ikke er noe krav til banken at den skal gi deg sin beste rente bare fordi du kan få den. Dette eksempelet viser hvor viktig det er å følge med banken sin og stadig prøve å bytte rente. Du må bytte bank om banken din ikke lar deg få den renten du burde hatt.

Låntyper

Det finnes ganske mange forskjellige låntyper der ute. Alle lån har forskjellig rente. Ønsker du en rente som treffer deg veldig godt avhenger dette av hva slags lån du ser på. Forskjellige tilbydere av lån kan ha forskjellig rente og formidlere av lån kan ha en noe annen rente. Her kan fort komme i en situasjon hvor det blir ganske uoversiktlig. Det beste blir nok og først finne ut hvilke lån som passer deg for deretter å finne ut hva slags renter er fornuftige og bra for dette lånet. Sambla lån er en formidler av lån som kan brukes til refinansiering, bilkjøp eller generelt forbruk. Deres rente starter på 7,5%. 7,5% rente er en veldig fin rente når det kommer til forbrukslån og til refinansiering, men ikke så bra når det kommer til billån. Skal du kjøpe deg en bil kan det være like greit å ta opp et vanlig billån på en slik måte at du får pant i bilen mot en lavere rente.

Forbrukslån

Forbrukslånet er kanskje en av de mer spennende låntypene på markedet da det fort ender som et lån du kan bruke på det du selv vil. De fleste av oss synes at egen kontroll og ingen gjennomsyn er ganske så fint. Forbrukslånet er akkurat dette. Ingen banker eller foreldre har noen som helst krav på å vite hva du bruker pengene til. Noen banker kan være interessert i å gi deg lån hvis du skal bruke pengene på refinansiering enn om du skal bruke pengene på noen annet fordi de da vet at din personøkonomi ikke vil få en større belastning enn det den allerede har.